Gomarus College wint FIRST LEGO League regiofinale 2015 Arnhem/Nijmegen

Team GREENTECH  van het Gomarus College uit Ermelo heeft zaterdag 28 november de FIRST LEGO League (FLL) regiofinale Arnhem/Nijmegen gewonnen.

In het Technovium in Nijmegen streden twaalf teams om de hoogste eer én een plaats in de Benelux finale op zaterdag 30 januari 2016  bij Villa Flora in Venlo. Na een dag vol bloedstollende robotwedstrijden en presentaties ging team GREENTECH er met de Champions Award vandoor.

Meer dan robots alleen
De FLL is meer dan alleen een robotwedstrijd. Van de teams wordt ook verwacht dat ze onderzoek doen naar een maatschappelijk thema. Dit jaar; Trash Trek. “Afval? Laten we er wat van maken! “. Er komt meer kijken bij je afval dan je zou denken, van inzameling, sortering tot aan slim hergebruik om er nieuwe producten van te maken.De problemen waar zij tijdens het onderzoek op stuitten én hun oplossing daarvoor presenteerden zij aan de projectjury die bestond uit twee medewerkers van de ARN (Afvalenergiecentrale Regio Nijmegen en Weurt).

Bij de robotontwerpjury legden zij uit hoe ze tot hun robot waren gekomen en op welke manier ze deze geprogrammeerd hadden. Vervolgens werden ze ook nog verwacht bij de Core Values jury die keek naar teamwork, respect en het enthousiasme van het team.

Prijzen
Naast de Champions Award waren er nog 5 prijzen te winnen. Zo gaf elke jury een eigen prijs weg voor hun categorie en was er ook nog de juryprijs die de jury uitreikte aan het team dat wél indruk had gemaakt op de jury’s maar nog wel wat aanmoediging kon gebruiken. Het team met de meeste punten tijdens de robotwedstrijd won ook een prijs.

De volgende teams/scholen vielen in de prijzen:

Champions Award GREENTECH Gomarus College Gorinchem
Robot wedstrijd GREENTECH Gomarus College Gorinchem
Core Values De Tichelstars OBS de Tichelaar Gendt
Project Wall-Y Olympus College Arnhem
Design Team Wit! Het Talent Lent
Juryprijs De Vallei Democratische basisschool De Vallei

Bron: Hagenstein Exhibition Management